Comunicat de presa " GALA IDEELOR DE AFACERI''

COMUNICAT DE PRESĂ

GALA IDEELOR DE AFACERI

ETAPA FINALĂ A CONCURSULUI NAŢIONAL DE BUSINESS PLANURI PENTRU TINERI, ediţia a IX-a

data de 18 iunie 2013, ora 10.00,  la LeoGrand Hotel and Convention Center.

Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTiM) cu susținerea Fundației ARGIDIUS și a partenerilor locali,  a organizat în perioada februarie – iunie 2013 ediţia a IX-a a Concursului Naţional de Business Planuri pentru Tineri (CBP 2013).

Scopul acestui concurs este de a promova ideile  tinerilor care doresc să-și deschidă propria afacere, astfel contribuind la dezvoltarea social-economică  a țării noastre. Concursul Național de Business Planuri este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă intre 18-35 de ani care doresc să inițieze sau să dezvolte propria afacere. Concursul este organizat anual, începând cu anul 2002, bucurându-se de mare succes în rândul tinerilor cu inițiativă antreprenorială.
 
Etapa finală a acestui concurs este GALA IDEILOR DE AFACERI, unde vor fi anunțate rezultatele și premiați finaliștii concursului. 21 de afaceri prezentate de către tineri vor primi finanțare pentru dezvoltarea afacerii și cadouri din partea partenerilor concursului.
Sumele care vor fi oferite câștigătorilor sunt cuprinse între 50000 lei – 100000 lei. Premiile bănești în mare parte sunt oferite de către Fundația ARGIDIUS, care al doilea an consecutiv oferă acest suport pentru antreprenorii începători din Republica Moldova. Vor fi oferite și premii speciale de către unii dintre parteneri.
 
La această ediție s-au înregistrat 1355 de tineri cu idei de afaceri, dintre care 232  au fost invitați pentru  interviu. Din cei prezenți la interviu au fost selectate 50 de persoane pentru participarea la cursurile de instruire, care au avut loc pe parcursul lunilor aprilie și mai.  Susținuți de către traineri și o echipă de mentori - oameni de afaceri și profesioniști din domenii diferite, participanții au ajuns la finală, prezentând planul de afaceri, conform cerințelor concursului.
 
Planurile de afaceri prezentate au fost evaluate de către 2 echipe de juriu independent  (prezentarea orala și evaluarea planului scris ) și doar  21 de afaceri vor obține susținere financiară, în valoare totala de 1 340 000 lei. Peste 400 mii din această sumă sunt banii reveniți de la finaliștii din CBP 2012, care au reușit să inițieze și să dezvolte afacerea proprie.
La Gala Ideilor de Afaceri, vor fi prezentate  istorii de succes ale tinerilor antreprenori, care au dezvoltat afaceri pe piața națională, creându-le un nume recunoscut de către toți.
 
Partenerii proiectului
Sponsori: BC „Moldova Agroindbank” SA,  Academia de Studii Economice din Moldova, ODIMM, Asociația Busenisului European, Victoriabank SA, GasNatural Fenosa SA, Ministerul Tineretului și Sportului, Japan Tabaco International.
Partenerii Media: "KissFM", "Avtoradio", TRM,  "Экономическое обозрение",  ziarul "Adevărul", ziarul  Timpul, Internet:  „Simpals”, WebConsulting SRL,
 
Istoria concursurilor de business planuri este foarte bogată, fiind o formă recunoscută de stimulare a noilor afaceri în ţările dezvoltate. Din anul 1980, concursurile de business planuri se bucură de o răspândire din ce în ce mai activă, organizate de instituţii guvernamentale, marile corporaţii, cât şi de marile centre universitare din Wharton, Yale, Harvard, Stanford, Massachusetts, Ivey, Oxford, Cambridge
Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTiM) este o organizaţie nonguvernamentală, ce activează din anul 1997. ANTiM are drept scop susţinerea si dezvoltarea spiritului managerial al tinerilor din Republica Moldova. Proiectele ANTiM sunt orientate spre stimularea iniţiativei tinerilor în autoangajare şi autorealizare, creării propriilor întreprinderi, stimulării creativității tinerilor,  astfel contribuind la dezvoltarea mediului economic local.

Zona Participanţi

(Înregistrarea a luat sfîrșit 20.03.2016 18:00!)
Întrare în cont
Instruire CBP

*Opțiunea este valabilă pentru participanții care au trecut în etapa de instruire!
Organizatori

Resurse utile


Kiss FM Learning.md Portalul instruirii la distanță în Moldova Prognoza meteo în Chisinau pentru 10 zile Ministerul Tineretului și Sportului Unimedia.md Timpul
©CBP 2016  All rights reserved by ANTIM