Despre concurs

Concursurile de Business Planuri pentru Tineri sunt o practică răspândită în majoritatea ţărilor dezvoltate ale lumii. Este cunoscut faptul că tinerii au idei inovatoare şi sunt predispuşi să rişte pentru aşi vedea visul împlinit. Companiile la rândul său sunt în căutarea de noi idei pentru aşi dezvolta potenţialul. Cea mai bună practică de a testa o idee de afaceri este organizarea unei competiţii deschise, unde toţi doritorii pot să-şi încerce forţele.

Istoria concursurilor de business planuri este foarte bogată, fiind o formă recunoscută de stimulare a noilor afaceri în ţările dezvoltate. Din anii 80 ai secolului XX concursurile de business planuri se bucură de o răspândire din ce în ce mai activă, organizate de instituţii guvernamentale, marile corporaţii, cât şi de marile centre universitare din Wharton, Yale, Harvard, Stanford, Massachusetts, Ivey, Oxford, Cambridge, etc.

Concursul Naţional de Business Planuri pentru Tineri (CBP) este un proiect al Asociaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTiM). CBP a fost demarat iniţial în cadrul evenimentului „Zilele Carierei” în aprilie 2003, fiind doar o încercare pentru a testa necesitatea organizării unui astfel de concurs în Republica Moldova. Începînd cu anul 2004, CBP este organizat anual de către Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri (ANTiM) în parteneriat cu companii locale și alte structuri.
 

ANTiM priveşte acest concurs drept o practică pozitivă pentru ţara noastră. Datorită CBP, mulţi tineri moldoveni îşi pun în aplicare ideile, pentru a dezvolta din ele afaceri reale. Acest fapt acţionează asupra creştrerii încrederii lor în forţele proprii, ceea ce e un pas important în parcurgerea drumului de la idee la un business real.


Mihailuc Nicolai
CBP 2014 mi-a ajutat afacerea prin:
1. Am făcut o analiză riguroasă asupra afacerii prin revizuirea de business plan care a fost creat 5 ani în urmă și participarea la concurs.
2. Punerea noilor objective mult mai mari și dure, cum ar fi marirea volumului de vînzări și creșterea profitabilității în următorul an și angajarea a 4-5 noi oameni în companie.

 


Scurtu Elena
O echipa de Succes care finanteaza si ghideaza armonios pasii tinerilor ingeniosi intru realizarea visurilor lor si devenirea unor antreprenori curajosi si de succes, Multumim echipei ANTIM.

 


Mavrodi Oleg
Участие в программе открыло во мне второе дыхание в мире бизнеса! С помощью компетентных тренеров ANTIM и специализированных курсов бизнес-планирования, мне удалось быть лучшим среди лучших, приумножая как свои достижения, так и окружающих меня людей. Благодаря ANTIM и программе CBP2013 я расширил зону своего бизнеса: от реализации - к производству; от розницы - к оптовым продажам; от цены - к качеству; от администрирования - к команде. Спасибо Всему коллективу ANTIM за то что поверили в меня и в мою идею.

 


Zavtoni Oprea Alexandru
Datorită grantului oferit de ANTiM am realizat una dintre cele mai mari provocări pe care o aveam la moment - achiziționarea echipementelor necesare pentru prelucrarea la timp și calitativă a suprafeței plantate cu livadă și vie. Acum pot realiza toate lucrările cu costuri mai reduse, la timp ți chiar pot presta careva servciii vecinilor care dețin terenuri agricole.

 


Berzan Oxana
Concursului National de Business PlanuripentruTinerimi-a oferitposibilitatea de a acumulanoicunostintesiformare a unorabilitatiantreprenoriale, carezultat al instruiriloroferitepe diverse tematicisi a schimbului de bunepracticice a fostrealizat in cadrulacestuia.  Acestfapt mi-a permissa-mi trasez un plan de masuri de initiere a afaceriiproprii, invatind din experientaaltorpersoane, evitindastfeluneleeventualeobstacole in realizareaprocedurilor de lansaresidezvoltare a afacerii.

Suportulfinanciaracordat in cadrulacestui program, mi-a permis achizitionare autilajului necesar lansarii activitatii intreprinderii, ceeace a reprezentat un aportconsiderabil  in contextultranspuneriivisului de a începe o afacere -  in realitate.
Participarea in cadrulConcursuluiNaţional de Business Planuri a reprezentat, de asemenea,oportunitatea de a cunoastepersoane din diferitedomenii, permitindu-mi  largirearetelei de cunostinte din mediulmicului business in Republica Moldova - persoane cu care intretimp am stabilitrelatii de colaboraresi care sper in viitorsadevinaparteneriate de  cooperaredurabila.
 


Mihailuc Andrei
ANTiM a avut încredere în mine și în visul meu și ca urmare am pășit pe tărâmul propriei afaceri susținuta, ghidata și plina de inspirație. Mai am mult de lucru, însa sunt sigura ca voi reuși, iar Junior StartUp este cu siguranță cea mai frumoasa experiență de până acum!

 


Platon Mihail
Datorita participarii la Concursului Naţional de Business Planuri pentru Tineri 2014, intreprinderea pe care o conduc a reusit sa achizitioneze utilajul care permite diversificarea produselor oferite pe piata.

Multumin organizatorilor pentru oportunitatile oferita noua, prin care am devenit o companie cu posibilitati mai mari de dezvoltare, cautati  de catre pomicultori si viticultori din sudul tarii.

Speram ca cu ajutorul ANTIM-ului tinerii din Republica Moldova vor avea ocazia sa realizeze idei de afaceri frumoase si profitale cu impact pozitiv asupra societatii.
Multumim pentru cooperare si va uram succese in continuare, alaturi de Dvs!
 


Panciuc Natalia
ANTiM a avut încredere în mine și în visul meu și ca urmare am pășit pe tărâmul propriei afaceri susținuta, ghidata și plina de inspirație. Mai am mult de lucru, însa sunt sigura ca voi reuși, iar Junior StartUp este cu siguranță cea mai frumoasa experiență de până acum!
 


Moraru Aliona
Cu banii primiţi ăn urma participării la concurs am cumparat un generator de abur. Utilajul procurat are o însemnatate enormă în procesul de producere a nutreţului combinat tostat. În afară de ajutorul financiar primit de la ANTIM , beneficiez de consultaţii, monitorizare şi sprijin din partea organizaţiei.
Multumes mult  Concursului Naţional de Business Planuri pentru Tineri!

 


Mămăligă Elizaveta
Pentru mine participarea la CBP 2013 a fost o experiență benefică care a rezultat cu lansarea activității comerciale a întreprinderii DulcePlai și crearea produsului nou DulcePlai -miereșiceai de ierburi set cadou care s-a bucurat de aprecierea foarte pozitivă a consumatorilor. Ca participant am învățat din seminare și practică lucruri importante în administrarea afacerii, mi-am lărgit cercul de cunoștințe și am cunoscut companii care ne sunt parteneri în prezent. Astfel de concursuri ne disciplinează şi ne impulsionează să ne transformăm ideile în realitate. Un lucru de asemenea pozitiv, estefaptul că organizatorii crează programul de dezvoltarea a antreprenorilor în baza necesităților participanților .
 


Valeriu Rața
Concurs ce trebuie sa mai existe. Concurs ce a avut un impact pozitiv si puternica supraviitorului afacerii mele. Cu ajutorul acestui concurs am reusit sa startez o noua etapa cu o noua hala de producere. Am fost, sunt şi voi rămine recunoscător celor ce m-au apreciatsi mi s-aoferit premiul mare. Nu incetati în a-l maiorganiza. Tineriambiţioşi, curajoşi şi plini de energie (precum sunt eu) care să dorească să iniţieze/dezvolte o afacere, sunt foarte multi. Doamne ajuta echipei ANTIM şi doar realizări frumoase.
 

Zona Participanţi

(Înregistrarea a luat sfîrșit 20.03.2016 18:00!)
Întrare în cont
Instruire CBP

*Opțiunea este valabilă pentru participanții care au trecut în etapa de instruire!
Organizatori

Resurse utile


Kiss FM Learning.md Portalul instruirii la distanță în Moldova Prognoza meteo în Chisinau pentru 10 zile Ministerul Tineretului și Sportului Unimedia.md Timpul
©CBP 2016  All rights reserved by ANTIM